вторник, 17 януари 2012 г.

Къща за 3 дни

Тази смела идея е на архитектът Jean mic Perrine. Проектът е наречен Perrinepod и представлява изключително устойчиви модулни сглобяеми постройки, които могат да функционират както отделно - като отделни къщи, така и заедно - модулите могат да се подреждат един до друг или един върху друг, образувайки огромни сгради - в зависимост от нуждите на обитателите им. Тази сглобяема къща е устойчива на всякакви природни бедствия - от земетресения до циклони и всичко на всичко може да бъде построена само за три дни. Къщата е най-добрият избор за тези които не обичат да чакат.
Философията на тези сглобяеми къщи е че къщата не трябва да е нищо повече или по-малко от това от което имат нужда собствениците, а семплият дизайн и качествените материали да са устойчиви на времето. В днешно време жизнените пространства са толкова нетрайни и нефункционални, колкото модата. Тази къща е изградена на принципите на устойчивото строителство - с екологични материали и различни зелени системи за алтернативна енергия.
Соларна инсталация - част от основния пакет, осигурява отопление и топла вода за къщата. Допълнително могат да се поръчат и други системи за алтернативна енергия, което обаче ще повиши и цената на сглобяемата къща.

Perrinepod

А ето ги и цените - май-малката къща с една спалня е на цена $125,000, докато къща с три спални и две бани вече е на цена $250,000.
Къщите Perrinepod могат да се поставят една върху друга, като по този начин образуват 30-етажна сграда. На снимаката отдолу може да видите как би изглеждал цял хотел изграден изцяло от Perrinepo.

С Perrinepod могат да се построят цели комплекси







Няма коментари:

Публикуване на коментар